Verrassende held van Standard krijgt staande ovatie van fans én complimenten van ex-coach: "Beloning voor alles wat hij al jaren doet bij Standard"

13 december 2017 11:45

Standard mag net als in 2016 dromen van bekerwinst, zes minuten voor tijd nam Renaud Emond in Oostende alle twijfels weg met de 1-3. Eindelijk scoorde de roodharige spits nog eens, dat was hem dit seizoen nog niet gelukt. De meegereisde fans vonden het geweldig en ook Yannick Ferrera was blij.

De 26-jarige Emond gold bij Virton en Waasland-Beveren als een echte goalgetter, maar sinds zijn transfer naar Sclessin in de zomer van 2015 brak hij amper nog potten. Laat staan dat hij potten maakte. Bijzonder frustrerend voor de man die in het seizoen 2014-2015 nog 14 keer scoorde op de Freethiel. De voorbije seizoenen zat hij vaker dan hem lief was op de bank of in de tribune, maar gisteravond haalde hij zijn gram.

Open doekje

Renaud Emond tekende een met een knappe goal voor de belangrijke 1-3 en die rake kogel een kleine tien minuten voor tijd was nodig aangezien Zinho Gano in de ultieme slotfase nog de aansluitingstreffer lukte. Eindelijk zijn eerste goal van het seizoen, eindelijk eens belangrijk voor zijn Rouches. Als klap op de vuurpijl kreeg Emond ook nog eens een mooie applausvervanging. De meegereisde fans scandeerden luidkeels zijn naam. Van een staande ovatie en een open doekje gesproken.

"Hij verdient het"

Ook in de studio bij Karl Vannieuwkerke kreeg de bezongen held de nodige complimenten: "Hij doet het goed hé bij die goal. Emond voelt dat de bal daar gaat komen en loopt weg uit de dekking", was Wesley Sonck lovend. Yannick Ferrera, nota bene zijn ex-coach bij Standard, had nog meer lof in petto: "Je moet hem echt geen meter geven in de zestien of hij slaat toe. Hij verdient die goal echt want hij heeft een hele match hard gewerkt."

Nochtans viel Emond, die zich ondanks zijn profiel van goaltjesdief graag wegcijfert voor de ploeg, aanvankelijk niet op: "Net voor zijn goal zei ik nog dat we hem niet veel zagen, maar eigenlijk heeft hij heel hard gewerkt in de schaduw en hij wordt daarvoor beloond. Een beloning niet enkel voor deze match, maar voor alles wat hij al jaren doet bij Standard en dat zonder veel te spelen. Hij blijft altijd positief en vandaag plukt hij daar de vruchten van", klonk het uit de mond van Ferrera.

Bijnaam 'Raymond'

Is het nu eigenlijk Renaud of 'Raymond', Yannick? "Dat was zijn bijnaam in de eerste weken dat ik hem onder mijn hoede had in Luik. 'Renaud Emond' en ik had zoiets dat 'Raymond' beter klonk. Dat was zijn bijnaam geworden, Jelle Van Damme noemde hem vanaf dan altijd zo, dat was een beetje een grap."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.