Anderlecht en Gent stomen door in de Super League

15 december 2017 22:05

De vrouwen van Anderlecht én die van Gent hebben ook deze vrijdagavond gewonnen. En zo wordt de strijd op maandag tussen beide ploegen enkel maar belangrijker.

OH Leuven wilde na de stunts tegen Standard en Genk en de 3-4 van vorige week tegen Anderlecht ook tegen AA Gent iets moois laten zien. De Leuvenaars zijn sowieso een beetje een zwart beest voor de Buffalo's, want de voorbije jaren was het telkens pas in het slot van de wedstrijd raak voor Gent.

En dat zou het ook deze keer worden. Elena Dhont had de bezoekers nochtans snel op voorsprong gebracht, maar de 0-2 maken lukte maar niet. Halfweg de tweede helft kwam Leuven zelfs nog op gelijke hoogte, pas in de laatste minuut zorgde Jolien Martens voor de overwinning.

Anderlecht blijft op kop

Anderlecht blijft de absolute leider in de competitie, na een al bij al makkelijke overwinning in eigen huis tegen de KRC Genk Ladies. Van Gorp opende de score, na de pauze maakte De Neve er vrij snel 2-0 van.