Monumentale blunder duwt KV Oostende in het verlies in absolute rotmatch

15 december 2017 22:22

Als dit het verslag het énige is wat u van Moeskroen-Oostende zag, mag u zich gelukkig prijzen. Er was op Le Canonnier amper voetbal te zien. KV Oostende ging onderuit na een monumentale blunder.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, er werd amper gevoetbald op Le Canonnier. Nochtans lag er een veld waar men in Brugge stikjaloers op zou zijn. Maar neen, kansen schreven we niet op, of het moest die ene kopbal van Bolingi zijn, losjes in de handen van Dutoit.

Op café was het wellicht plezanter

Dat de grootste artiesten die beide clubs rijk zijn, Musona, Canesin, Govea en Rotariu, niet op het veld stonden, had er het één en ander mee te maken. We zagen een resem aan slechte passen en tal van andere, leukere, vrijdagavondplannen schoten door ons hoofd.

Rusten bij een logische 0-0 stand met toch wat hoop op beterschap. Die kwam er ook, zij het met mate. Het was Moeskroen dat beter in de match kwam en toch een paar keer op een goeie Dutoit stuitte.

Nachtmerrie voor Rezaeian

KV Oostende kon, met spitsenduo Gano en Zivkovic zelden of nooit een vuist maken en achterin gaf het plots een cadeau vanjewelste af. Kerst komt wat vroeger in Iran en Rezaeian gaf de bal zomaar in de voeten van Amallah. Die werkte goed af.

Het kon niet op een slechter moment komen, niet voor Rezaeian, noch voor KV Oostende. De flankspeler werd gewisseld en zat huilend op de bank naar het verdere verloop te kijken.

Je zou voor minder, zijn hele familie, al z'n vrienden en kennissen zouden de beelden zien. De Iraniër werd immers de hele dag gevolgd door een tv-ploeg uit zijn land. 1,1 miljoen volgers op Instagram en zo'n flater begaan, je wil het niet meemaken.

Siani, Gano en Lombaerts kwamen daarna nog dicht bij een gelijkmaker, maar ook zij konden hun ploegmaat niet verlossen met een doelpunt. Moeskroen staat zo opnieuw vier punten voor de Kustploeg én op vier punten van play-off 1.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ Moeskroen
 
 
Reacties.