Is dit Manchester City de beste ploeg die de Premier League ooit gezien heeft?

15 december 2017 16:33

Met vijftien zeges op rij en 49 op 51 over het hele seizoen bestaat er weinig of geen twijfel dat Manchester City onophoudelijk naar de titel stormt. De beste Engelse ploeg zijn ze momenteel zeker, maar hoe ziet dat eruit in vergelijking met de beste teams aller tijden?

Na de 0-4 tegen Swansea vroegen de analisten van Match of the Day zich af of ze naar het beste Premier League-team ooit zaten te kijken. "Ik denk niet dat daar enige twijfel over bestaat", meende Alan Shearer.

Jonathan Pearce was het daarmee eens. "Er zijn in het recente verleden nog al geweldige teams geweest, maar met het vloeiende voetbal en de onweerstaanbare kracht die ervan afstraalt, is Manchester City de beste ploeg die de Premier League ooit heeft gezien. Ik heb nog nooit een team in al mijn jaren zo zien spelen."

De statistici van BBC onderzochten of dat soort uitspraken te verdedigen zijn met cijfertjes. De vijftien overwinningen op rij is in Engeland inderdaad al een record, dat ze bovendien nog verder kunnen uitbreiden. Dat zal moeten om ook in Europa de beste te worden.

Grootste winstreeks

In de Premier League

15 zeges op rij: Manchester City (2017)

14 zeges op rij: Arsenal (2002), Bristol City (1905), Manchester United (1905) en Preston North End (1951)

In Europa

19 zeges op rij: Bayern München (2014)

17 zeges op rij: Internazionale (2007)

16 zeges op rij: Real Madrid (2016) en Barcelona (2011)

15 zeges op rij: Manchester City (2017)

Snelste kampioen ooit

De snelste kampioen ooit in de Premier League is Manchester United (in het seizoen 2000-2001), zij mochten de beker omhoogsteken met nog vijf speeldagen te gaan. Virtueel is de huidige kloof van elf punten slechts goed voor drie onnodige speeldagen. City zal dus op hetzelfde elan moeten verdergaan en terwijl hopen dat United/Chelsea nog genoeg punten laten liggen.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.