Zorgen om het veld voor Club-Anderlecht: "Het kan onmogelijk perfect liggen"

15 december 2017 16:12

Club Brugge ontvangt zondag Anderlecht voor een nieuwe Klassieker. De belangen zijn groot, maar zal er wel op een deftige manier gespeeld kunnen worden? Het veld baart immers zorgen.

"Ik ben nog niet op het veld geweest", gaf Leko toe in zijn persbabbel. "Maar hopelijk komt het goed." Al is de hoop eerder klein. "Het zal onmogelijk in perfecte conditie zijn. We moeten ons daarop voorbereiden. We spelen liever op een perfect veld, maar zondag zal dat niet het geval zijn."

"In de eerste plaats is dit spijtig voor het voetbal en de supporters. Iedereen wil spektakel zien. Daar heb je twee goeie ploegen voor nodig, maar ook een goed veld. We zullen proberen zo goed mogelijk te voetballen, maar als dat niet kan moeten we realistisch zijn. Het kan dat ik mijn opstelling eraan moet aanpassen. Tegen Charleroi was het meer waterpolo dan voetbal geweest, dat was dramatisch."

Ze gaan zand op de slechtste plaatsen kappen, daar hebben ze zo dicht bij de zee genoeg van -Hein Vanhaezebrouck

Ook Vanhaezebrouck kwam op zijn persconferentie terug op het veld. "Het zal wel slecht liggen, maar ze gaan er alles aan doen om het goed te krijgen, hoorde ik. Op de slechte plekken gaan ze zand kappen. Daarvan hebben ze genoeg, want het ligt niet ver van de zee, hé", sloot hij af met een kwinkslag.

Sander De Graeve - Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.