Joodse organisatie is het beu dat Club Brugge "Joden" viseert in supporterslied en onderneemt actie

15 december 2017 13:00

"Al wie niet springt, al wie niet springt, dat is een Jood!" Een liedje dat vaak in Jan Breydel weergalmt wanneer Anderlecht op bezoek komt. Het zogenaamde CCOJB heeft het echter gehad met die gezangen en heeft blauw-zwart in een officiële brief gevraagd om het bewuste liedje af te voeren.

Het zijn Waalse bronnen, met name Sudinfo en RTBF, die uitpakken met het nieuws in kwestie. Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) vindt het niet kunnen dat de supporters van Club Brugge antisemitische liedjes zingen en wil dat er stante pede een einde komt aan de kwetsende gezangen.

In een reactie klinkt het als volgt: "Het CCOJB strijdt continu tegen Jodenhaat en dus ook tegen diegene die woedt in voetballand. Wij voelen geregeld - en recent nog - sportclubs en federaties aan de tand over antisemitische gezangen en hoe die worden behandeld tijdens wedstrijden. De topper tussen Club Brugge en Anderlecht zal dan ook op de voet gevolgd worden", klinkt het bij Yohan Benizri van koepelorganisatie CCOJB.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.