Refaelov relativeert klacht van Joodse organisatie tegen Club Brugge: "Ik ervaar geen enkele soort racisme van onze fans, integendeel"

15 december 2017 21:16

De supporters van Club Brugge ontvangen Anderlecht in de topper al eens graag met "al wie niet springt is een Jood". Daarvoor is nu een klacht binnengekomen vanwege Joodse organisatie CCOJB, maar Lior Refaelov - zelf een Jood - relativeert.

"In de zeven jaar dat ik hier speel is het de eerste keer dat ik over dat liedje hoor", zei Refaelov over het nieuws in een reactie tegenover Sporza. "Ik denk dat het iets is tussen de fans. Ik versta de betekenis niet."

De Israëliër neemt het zelfs op voor de supporters van Club. "Ik ben erg trots om Jood te zijn, maar ik ervaar geen enkele soort racisme van onze fans. Integendeel eigenlijk. Ik voelde me van in het begin erg welkom en gesteund in goede en slechte dagen."

Lees hier meer over de klacht zelf.

Geert De Cang, lid van Blue Army, verzekert ook dat het lied geen enkel verband heeft met de Joodse gemeenschap en doet een kleine oproep voor zondag.

"De fans van Anderlecht hebben ook een andere naam: “de Nekken” en persoonlijk vind ik die beter passen. Sowieso zijn we de laatste jaren bezig om een positieve sfeer te creëren in het stadion. Wat ook lukt. Je hoort ook minder en minder die gezangen. De belangrijkste boodschap is dat we achter de eigen ploeg moeten staan", zei hij.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.