Kritiek en fluitjes van eigen fans raken Hanni: "Tuurlijk doet het pijn, vooral omdat anderen soms ook slecht zijn, maar niet uitgefloten worden"

15 december 2017 15:42

Sofiane Hanni hielp Anderlecht vorig jaar mee aan de titel met 10 goals en 14 assists en ook dit seizoen mogen zijn cijfers er wezen. Alleen is de nummer 10 niet altijd even geliefd bij het thuispubliek. In 'Het Laatste Nieuws' reageert de Frans-Algerijnse spelmaker op de soms harde kritiek.

"Ze hebben me al uitgefloten. Dat hoort erbij als prof: je moet daar boven staan", klink het eerst nog een beetje vlak. Maar vervolgens geeft Hanni toe dat hij het toch moeilijk heeft met het feit dat hij geregeld geviseerd wordt als het wat minder draait: "Het is niet makkelijk, maar wat kun je doen? Naar huis gaan en het proberen te vergeten."

Hanni geeft toe dat de fluitjes en kritiek hem raken: "Tuurlijk doet het pijn als je eigen achterban je viseert. Niet het minst omdat anderen soms ook slecht zijn, maar geen fluitconcerten over zich heen krijgen. Het is wat het is. Nochtans is mijn hart paars. Ik vind zelfs dat ik goed pas bij de waarden van de club."

Een goede relatie onderhouden met de fans, de fijnbesnaarde spelmaker wil niks liever: "Ik zou graag een speler zijn met wie de supporters zich kunnen identificeren. Zoals met Youri Tielemans het geval was, maar dat is wellicht geen faire vergelijking. Hij was een kind van de club, ik niet. Het maakt mijn liefde voor Anderlecht niet minder groot."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.