Vanderhaeghe vol lof voor man die hij moet missen op Sclessin: "Hij geeft nooit op, hij zit er altijd tussen"

15 december 2017 17:24

Yves Vanderhaeghe verwacht een warm welkom in de Hel van Sclessin. De twee ploegen zijn rechtstreekse concurrenten voor play-off 1 en de Rouches hebben een achterstand op te halen. Al moet hij één cruciale pion missen.

Brecht Dejaegere is de enige die niet beschikbaar is door schrosing, maar het is wel één van de grote sterkhouders van de voorbije weken die Vanderhaeghe daarmee moet missen. Hij deed werkelijk alles... "Een functie die past bij het profiel van Brecht”, zegt Vanderhaeghe in HLN.

"Brecht heeft een groot hart, hij geeft nooit op, hij zit er altijd tussen. Hij leeft zich ook aanvallend graag uit. Hij heeft ook een afstandsschot. Niet altijd met evenveel succes, maar op Zulte Waregem kwam hij dicht bij een doelpunt en in Kortrijk maakt hij een hele mooie beweging die aanleiding geeft tot een zuivere penalty die we niet krijgen."

Ze fluiten niet meer bij fouten op hem

En de lof ging verder. Het is duidelijk dat Vanderhaeghe gek van hem is. "Het is een speler met een actie, die in het verleden vaak penalty’s afgedwongen heeft. Dat werkt nu een beetje tegen hem. Brecht draait iedere keer heel goed weg van zijn man, maar als hij foutief afgestopt wordt, fluiten ze niet meer."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.