Blamage voor Oranje: het lijkt erop dat Spanje niet meer tegen Nederlands elftal wil oefenen wegens te zwak

15 januari 2018 23:12

Nederland beleeft niet bepaald hoogdagen als het op de nationale ploeg aankomt. Oranje is er straks niet bij op het WK en op de koop toe dreigt het ook nog eens naast een aantrekkelijke oefenpot tegen Spanje te grijpen. De wereldkampioen van 2010 heeft met Argentinië een sterke partner op het oog.

De KNVB wilde vandaag (nog?) niet bevestigen dat de interland Spanje-Nederland van 27 maart 2018 effectief wordt geschrapt. Er bestaat ook een kans de match in kwestie verplaatst wordt. Een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond stelde bij het Nederlandse 'NUsport' dat er een "inzichtsverschil" is met de Spaanse voetbalbond. "We voeren nu gesprekken om tot een oplossing te komen."

Als we Spaanse media mogen geloven, zou het oefenduel uitgesteld worden. De Spaanse voetbalbond wil immers het Argentinië van Lionel Messi strikken voor een krachtmeting in het nieuwe Wanda Metropolitano van Atlético Madrid. Oranje is met andere woorden niet sterk en aantrekkelijk genoeg, daar komt het in feite op neer.

Nederland kijkt op 23 maart aanstaande ook Engeland in de ogen, vier dagen later zou dan de bewuste interland tegen Spanje (moeten) plaatsvinden. Op dit moment hebben onze noorderburen trouwens nog altijd géén nieuwe bondscoach. Benieuwd wie straks de opvolger wordt van Dick Advocaat...

Glenn Bogaert

Nederland
 
 
Reacties.