Coryfee van 'Malinwa' verhuist naar Mechelen én stapt er nota bene in de politiek

15 januari 2018 11:38

Piet den Boer die naar Mechelen verhuist en er voor een politiek avontuur kiest, van opvallend en verrassend nieuws gesproken. De gewezen Nederlandse topspits van KV Mechelen krijgt een plaatsje op de stadslijst van burgemeester Bart Somers.

De 59-jarige Den Boer moet volgens diverse media de trekker worden van M+, dat zijn de onafhankelijke kandidaten die op brede lijst van liberalen en groenen terechtkomen. Het nieuws werd vandaag wereldkundig gemaakt op een gezamenlijk nieuwjaarsfeest en dat door burgemeester Bart Somers en Kristof Calvo van Groen.

Piet den Boer ziet het helemaal zitten: “30 jaar na die geweldige en unieke prestatie met KV Mechelen wil ik mij met heel veel enthousiasme en gedrevenheid inzetten voor de stad Mechelen. De stadslijst is een écht positief en authentiek lokaal verhaal en dat steun ik met heel veel plezier."

De Nederlandse ex-aanvaller maakte in de jaren '80 furore in onze Belgische voetbalcompetitie. Hij werd niet alleen kampioen met KV Mechelen, hij won ook de beker én de Europacup II. In die historische Europese finale versloeg 'Malinwa' het grote Ajax met 1-0. En wie maakte het winnende doelpunt? Juist, Piet den Boer.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.