"Ik heb wel 20 berichten ontvangen van over heel de wereld, allemaal mensen die deze ref een grap vinden"

15 januari 2018 22:15

Tony Chapron oftewel de scheidsrechter die gisteren in Frankrijk een hoofdrol opeiste door na te trappen, krijgt het behoorlijk zwaar te verduren. Bij Nantes kunnen ze namelijk niet bepaald lachen met de fratsen van de man die intussen al voor onbepaalde tijd op non-actief werd gezet.

Bizar tafereeltje was het in de slotfase van Nantes-PSG in de Ligue 1. De Braziliaanse verdediger Diego Carlos liep onopzettelijk de ref omver en die revancheerde zich met een rake natrapbeweging. Als klap op de vuurpijl duwde dader Chapron zijn slachtoffer ook nog eens een tweede gele kaart onder de neus.

Bij Nantes waren ze na afloop niet mals voor de scheidsrechter die de zotte stoot uithaalde: "Ik heb hem gevraagd waarom hij een trap had uitgedeeld. Hij zei mij dat hij weggleed, Dat is toch om te lachen, maar we lachen eerder groen", klonk het uit de mond van speler Valentin Rongier.

Ook Waldemar Kita, de voorzitter van de ex-club van Guillaume Gillet, geloofde z'n ogen niet: "Dit is een grap. Ik heb wel twintig berichten ontvangen van over heel de wereld. Uit Duitsland, Zwitserland, Oost-Europa en Spanje, allemaal om te zeggen dat deze ref een grap is. Maar wat wil je dat ik zeg? Als ik te veel zeg, moet ik voor een ethische commissie verschijnen. En daar heb je toch niets te zeggen."

Glenn Bogaert

Ligue 1 \\ PSG \\ Nantes
 
 
Reacties.