Kampioen worden? Flamboyante sterke man van Charleroi fantaseert er al eens over: "Het zou triest gesteld zijn met de mensheid als je niet meer mag dromen"

15 januari 2018 13:28

Een coach die met beide voetjes op de grond staat en een manager die volop droomt van het allerhoogste. Het leven zoals het is in Charleroi. Sterke man van de alweer verbazende 'Zebra's' Mehdi Bayat ziet het duidelijk iets groter dan zijn succestrainer Felice Mazzu. Tja, je weet maar nooit...

"Of we dromen van de titel? Ja, waarom niet? Ik ga eerlijk zijn; natuurlijk droomde ik er al over in de auto op weg naar huis en met een inspirerend muziekje erbij laat ik mijn fantasie de vrije loop. Het zou triest gesteld zijn met de mensheid als je niet meer mag dromen", is Mehdi Bayat héél eerlijk in 'Sportweekend'.

"Dat men Charleroi bij de kandidaten voor top-3 rekent, is al een grote overwinning voor ons. We zijn heel tevreden, maar we gaan onszelf zeker geen onnodige druk opleggen", verklaart de 39-jarige Bayat.

Niet pretentieus zijn

Bij Felice Mazzu is de teneur toch een beetje anders: "De manier waarop je communiceert in het voetbal, is heel belangrijk. Ruud Vormer heeft goed gecommuniceerd toen hij stelde dat we een titelkandidaat zijn, nu zullen we wel zien op het veld. Wij geloven in het beste voor Charleroi. Ik zeg niet dat wij voor de titel gaan, dat zou pretentieus zijn."

De 51-jarige trainer van de nummer twee in de Jupiler Pro League weet echter ook dat er in het voetbal al straffere dingen gebeurd zijn: "Als we toch die ene kans op 100 krijgen dan zullen onze spelers die ook voor de volle 100% grijpen.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.