Vader van vertrokken jeugdtalent Anderlecht legt uit: "Maxime heeft gezegd dat het geen definitief afscheid is"

15 januari 2018 20:28

Anderlecht zag afgelopen zomer niet één, maar wel twee talentvolle doelmannen verdwijnen. Naast Mile Svilar verkoos immers ook Maxime Delanghe een buitenlands avontuur. Ook eentje die al lang te boek stond als groot talent.

Delanghe kon bij Anderlecht doorgroeien, maar koos toch om naar PSV te trekken. "Maxime kende elf fantastische jaren bij Anderlecht. Anderlecht wilde hem graag houden en deed heel mooi contractvoorstel", vertelde vader Delanghe op Radio 1.

"Maxime speelde er al elf jaar en wilde uit zijn comfortzone treden. Daarnaast wilde hij een nieuwe uitdaging door zich te meten met spelers uit het buitenland. Als buitenlander moet je jezelf dubbel bewijzen."

Manchester United geweigerd

Ook Manchester United wou hem. "Hij kon daar veel geld verdienen, maar bij mij komen opleiding en de kans om door te breken op de eerste plaats. Ik heb bij United nog nooit een doelman weten doorgroeien naar de eerste ploeg. Bij PSV is er gemiddeld één speler per seizoen die doorbreekt."

Maar een terugkeer naar Anderlecht is ook niet uitgesloten. "Maxime vertrok zonder ruzie. Het was ook niet definitief afscheid nemen, dat heeft Maxime hen ook gezegd en Anderlecht houdt er rekening mee. Maxime zal altijd een paars hart houden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.