AA Gent krijgt geweldig nieuws over sterkhouder, maar ziet aan de andere kant veelbelovende speler voor 6 maanden uitvallen

16 januari 2018 11:43

AA Gent zal dit seizoen nog kunnen rekenen op Stefan Mitrovic. De 27-jarige centrale verdediger moet niet geopereerd worden aan de enkel en ontloopt dus een onbeschikbaarheid van een half jaar. Siebe Horemans heeft veel minder geluk. De 19-jarige verdediger is wél zes maanden buiten strijd.

Een flinke meevaller en een serieuze tegenvaller dus voor 'De Buffalo's. Sterkhouder in de defensie Mitrovic mocht vandaag zelfs al aan zijn revalidatie beginnen, zo meldt 'Het Laatste Nieuws'. Er zal op wekelijkse basis een klinische en radiologische evaluatie worden gemaakt van zijn gehavende enkel. De blessure in kwestie zorgde ervoor dat de Servische international een transfer naar het Franse AS Saint-Étienne misliep. De vrees voor een operatie is (voorlopig) in ieder geval van de baan. Stefan Mitrovic mag bijgevolg luidop dromen van het WK in Rusland.

Belgenprobleem

Veel minder goed nieuws was er voor Siebe Horemans. De jonge en talentvolle centrale verdediger van AA Gent liep op stage in het Spaanse Oliva een zware knieblessure op in een oefenpot tegen Union Berlin. Uit onderzoek blijkt dat een operatieve ingreep aan de voorste kruisband onvermijdelijk is. Dat betekent dat de 19-jarige Buffalo zes maanden buiten strijd is. De onbeschikbaarheid van Horemans brengt coach Yves Vanderhaeghe in de problemen want hij zal extra hard moeten puzzelen om aan voldoende Belgen op het wedstrijdblad te geraken.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.