Boek 'East Side Never Dies' over beruchte harde kern Club Brugge overtreft stoutste verwachtingen

16 januari 2018 13:39

'East Side Never Dies' gooit hoge ogen op de boekenmarkt. Het opmerkelijke werk van Thierry Dodici over de handen en wandel van de harde kern van Club Brugge verkoopt zodanig als zoete broodjes dat er al sprake is van een derde druk. De auteur is dan ook in de wolken met het succes.

Het boek ligt sinds de tweede helft van oktober 2017 in de rekken en dat is geen toeval. Net in die periode nam Club Brugge het voor het eerst sinds lang nog eens op tegen een van de grote vijanden: Antwerp. "Die streefdatum was uiteraard doelbewust gekozen. De media sprongen er bovenop en het boek kreeg massa’s aandacht op televisie, in kranten én op de radio", vertelt Thierry Dodici.

Een schot in de roos dus, op alle vlakken: "De reacties die ik in de afgelopen maanden kreeg, waren bijna unaniem positief. De groepsfoto’s waren een voltreffer en iedereen vloog tijdens het lezen terug in de tijd en herbeleefde de gebeurtenissen en wedstrijden opnieuw intens mee", klinkt het bij 'BlauwZwartFans'.

Geen cowboyverhalen

“Onze opzet is met andere woorden geslaagd. Ik zeg bewust ‘onze opzet’ want het boek staat wel degelijk vol getuigenissen van verschillende Brugse hooligans. Samen zijn we erin geslaagd een boek te maken van onze harde kern. Daarin zijn we rechtuit en zijn er geen cowboyverhalen geschreven. Ik denk dat we mogen stellen dat wij het beste Belgische hooliganboek tot dusver hebben geschreven. Met een beetje hoogmoed hadden we gehoopt op een verkoop van zo’n 6000 boeken, maar ondertussen zitten we aan de derde druk en aan 8000 gedrukte exemplaren", klinkt het trots.

Glenn Bogaert

Beker van België \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.