Doelman die zelden blad voor de mond neemt, komt nog eens terug op vertrek bij STVV: "Misschien was ik té populair geworden"

16 januari 2018 10:20

Spelers die het aandurven om openlijk en onomwonden hun mening te verkondigen, zo zijn er te weinig in onze Belgische competitie. William Dutoit is iemand die wél zegt wat hij denkt en dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen. Het speelde ook een grote rol in zijn vertrek bij STVV.

De 29-jarige Franse doelman was een cultheld bij STVV, hij was er in 2015 al bij toen de Limburgse volksclub onder trainer Yannick Ferrera opnieuw promoveerde naar de Jupiler Pro League. Maar vorig seizoen eindigde het hoofdstuk van Dutoit op Stayen.

De keeper met de topreflexen trok naar KV Oostende. Tot grote ontgoocheling van de Truiense fans: "Maar de supporters waren niet kwaad, ze wisten dat het op was tussen STVV en mij. Een vertrek was onvermijdelijk. Was het niet in december, dan had de club mij gratis moeten laten gaan op het einde van het seizoen", zegt Dutoit.

Zwaar afscheid

"Mijn band met de supporters is intact gebleven. Ik krijg nog vaak berichten vanuit Limburg. Sommige fans zijn vrienden geworden - een paar onder hen zijn zelfs al bij mij komen eten in Oostende. Het afscheid viel mij zwaar, ik heb mij echt moeten losrukken van de club."

Dat het Franse sluitstuk een populaire jongen was op Stayen werd niet door iedereen binnen de club geapprecieerd. "Het bestuur kreeg schrik. Als ik er nu op terugkijk, denk ik: misschien was ik té populair geworden. In het voetbal zijn er zaken die je beter niet zegt. Ik deed het wel en dat werd door de supporters overgenomen. Daarom moest ik weg. Het zou hen niet gelukt zijn om een wig te drijven tussen de fans en mij."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ STVV
 
 
Reacties.