Maak kennis met de 'Fabulous Four' die het ongenaakbare Manchester City van kastje naar de muur speelden

16 januari 2018 15:49

Zijn The Beatles terug in Liverpool? Natuurlijk niet, maar ze beschikken in de stad van de legendarische band wel over vier kerels die het etiket 'The Fabulous Four' mogen claimen. Vier voetballers die in een begenadigde dag alles en iedereen kapot spelen in Engeland.

De manier waarop 'The Reds' afgelopen zondag het ongenaakbare Manchester City bij momenten van het kastje naar de muur speelden, was ronduit impressionant. In tien dolle minuten maakten de fameuze 'Fab Four' gehakt van Kevin De Bruyne en co. Drie keer rinkelde kassa en zo stond het ruim twintig minuten voor tijd maar liefst 4-1 op Anfield Road. Maar wie zijn nu die vier spelers die zo imponeerden op Anfield Road?

Alex Oxlade-Chamberlain
De 24-jarige middenvelder van Liverpool kwam in het staartje van de zomermercato over van Arsenal. Prijskaartje: 38 miljoen euro. Arsène Wenger zal intussen wel flink spijt hebben van het vertrek van 'The Ox' want die zorgde al voor 3 goals en 3 assists.



Sadio Mané
De onvoorspelbare Senegalese snelheidsduivel van 25 was vorig seizoen al een van de topattracties van Liverpool en valt eens in bloedvorm nauwelijks af te stoppen. De bij Southampton weggekaapte winger zit intussen aan 6 goals en 4 assists.



Mohamed Salah
Bij Chelsea mocht hij beschikken en na een geslaagde bij AS Roma streek de flankspeler afgelopen zomer neer op Anfield Road. Egyptenaar 'Mo' groeide in geen tijd uit tot een heuse sensatie. Zijn stats spreken boekdelen: 18 goals en 7 assists.



Roberto Firmino
Samen met Philippe Coutinho vormde hij al een gouden duo, maar ook met drie bovengenoemde heren klikt het wonderwel. De 26-jarige Braziliaan, de ideale schaduwspits, is bezig aan zijn derde seizoen. Al goed voor 10 goals en 5 assists.

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.