Commotie bij Dender-fans in aanloop naar derby: "Wensen fans van Eendracht Aalst veel plezier met hun extra thuismatch"

16 januari 2018 20:42

Op 28 januari wordt in de 1e amateurliga de onvervalste derby tussen FCV Dender en Eendracht Aalst afgewerkt. Maar de spanningen lopen nu al hoog op. De reden? De beslissing om de sfeertribune aan de bezoekende fans toe te wijzen.

Tribune H staat bekend als de sfeertribune bij Dender. Maar voor de derby mogen de bezoekende fans uit Aalst plaatsnemen in tribune H. 'Sfeergroep Vak H2' uitte al hun ongenoegen. "Als sfeergroep betreuren we het ten eerste enorm dat er geen enkel, maar dan ook geen enkel, overleg geweest is met supportersclubs of vertegenwoordiging van de FC-fans de afgelopen weken", klinkt het in een bericht.

De sfeergroep heeft dan ook besloten om niet aanwezig te zijn op de derby en dus ook geen sfeeractie te doen. "Het zal een derby zonder ons en zonder sfeeractie zijn. En we hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen. Dit bestuur, zowel op clubniveau als op gemeentelijk niveau, is zijn inwoners niet waard. Ze hebben ze flagrant in de steek gelaten en op een achterbakse manier buitenspel gezet."

'Deze club is dood'

"We wensen de Eendracht-fans veel plezier met hun extra thuiswedstrijd. Uiteindelijk hebben ze gelijk gekregen. Deze club is dood, al lang. Enkel met iemand aan het roer die de schade zo goed mogelijk kan herstellen of een nieuwe start in 4e provinciale kan het FC-eergevoel nog ooit hersteld worden", klinkt het nog scherp.

Bart Ver Elst

Eendracht Aalst \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.