OFFICIEEL: STVV haalt een vierde Japanner naar de Jupiler Pro League

16 januari 2018 14:19

Ryota Morioka groeide tijdens de eerste seizoenshelft uit tot een revelatie in de Jupiler Pro League. De komst van de Japanner bleek een voltreffer voor Waasland-Beveren. Ook STVV shopt nu op Japanse markt.

De Kanaries rondden dinsdagmiddag de komst van Takehiro Tomiyasu af. De 19-jarige verdediger tekende op Stayen een contract voor 3,5 jaar. Sint-Truiden plukte zijn nieuwste aanwinst weg bij de Japanse tweedeklasser Avispa Fukuoka. Daar voetbalde hij sedert 2015 voor het eerste elftal.

Olympische spelen in Tokio

"Tomiyasu speelt al enkele jaren voor de Japanse nationale jeugdelftallen en wordt gezien als één van de toekomstige talenten van het Japanse voetbal", laat STVV via de officiële kanalen weten. "Verwacht wordt dat hij in 2020 deelneemt aan de Olympische spelen in Tokio met het nationale beloften elftal."

Tomiyasu is de eerste transfer sinds het onlinebedrijf DMM.com zijn intrede deed bij de Haspengouwers. Andere Japanners in de Jupiler Pro League zijn Yuta Toyokawa (Eupen), Yuya Kubo (AA Gent) en de reeds aangehaalde Morioka (W-Beveren). Wellicht zien de fans Tomiyasu pas vanaf de play-offs in actie. Hij sukkelt voorlopig nog met een blessure.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Avispa Fukuoka
 
 
Reacties.