Absolute demonstratie: het was niet 'Minet'jes wat Galaxy Oordegem op tafel bracht

20 januari 2018 20:11

Galaxy Oordegem wilde in zijn zevende wedstrijd van de competitie opnieuw aanpikken met een overwinning, maar het had selectionele problemen. Een zieke Bramary Pfaff, een werkende Dimitor Roelbatov, een Sandero op zoek in het verre Oosten en een net vader geworden Buffel waren afwezig.

Nadat een speler voor Nieuwjaar naar de B-kern werd verwezen vanwege disciplinaire redenen, was de kern nog wat kleiner geworden en hadden we zelfs een debutant nodig om alsnog aan zes spelers te raken in plaats van de gebruikelijke zeven.

Gelukkig stond iedereen door winterstages in zomerse oorden als Krakau, Lede en Massemen scherper dan ooit tevoren. En het zou zich ook laten zien tegen Minet, alweer een ploeg met titelambities die het varkentje Galaxy wel zou gaan wassen.

Dominantie

In plaats van Bramary Pfaff nam Carluigi Buffon plaats tussen de palen en op een dubbel afgeweken schot na bleef hij heel de wedstrijd ongeslagen. De eerste clean sheet in 10 jaar Galaxy was erg dichtbij, maar het zou voor Minet maar een druppeltje op een hete plaat wezen.

Want 40 minuten lang werden ze weggetikt. “Het leken wel Bayern-toestanden of Spaanse toestanden”, hoorden we Hein Vanhaezebrouck op een persconferentie deze week zeggen over Club Brugge tegen Charleroi. Maar hij had ook beelden opgevraagd van met name de eerste helft van Galaxy en was onder de indruk.

Hattricks

De ban moet ook gebroken zijn bij Niels, die na een eerste gemiste kans het juk der kansenmisserij helemaal van zich afsloeg met een hattrick, het ene doelpunt nog wat mooier dan het andere. Carluigi Buffon zorgde zelfs voor een assist vanuit zijn doel op goaltjesdief Aernoutovic – die met een hattrick in de dubbele cijfers komt na zeven wedstrijden.

Nieuwkomer Patch toonde zich dan weer een versterking in de eerste, tweede én derde helft en heeft ook meteen zijn eerste assist beet, terwijl Martino zijn gemiddelde van 1 goaltje en 2 assists per gespeelde match aanhoudt.

Het eindresultaat mocht er dan ook wezen. Beide helften werden eigenlijk gewonnen met 4-0, enkel in de eerste 30 seconden na de pauze kon Minet dus even terugscoren. 8-1, na een match waarin de dominantie totaal en het spektakel succulent was …

Geluk bij een ongeluk dat de spanning er nooit echt was, of er was nog water gebroken … En daar zijn ze – net als op storm en op Galaxy Oordegem – mogelijk ook niet op voorzien in Erpe-Mere. 10 op 21, and it goes on and on and on.

Redactie

 
 
Reacties.