Gemengde reacties na gevleide zege: "Dit soort matchen kunnen winnen is belangrijk" vs "Dodelijk efficiënt, ze hadden geen uitgespeelde kans"

20 januari 2018 23:25

KV Oostende heeft een erg belangrijke driepunter gepakt tegen KV Kortrijk. En dus komen ze onderaan helemaal weg. Operatie redding lijkt zo na een desastreus seizoensbegin stilaan geslaagd te zijn. Bij Kortrijk zagen ze het dan weer met lede ogen aan.

"Wat heeft Eupen gedaan? Toch nog verloren? Dan staan we negen punten boven hen", aldus een gelukkige Fernando Canesin. "Maar eigenlijk waren we niet met Eupen bezig, we hebben vooral aan onszelf gedacht. En dat zag je aan de hele groep."

"Neen, het was niet onze beste wedstrijd. Maar misschien is het eens goed dat we ook dat soort matchen een keertje kunnen winnen. Dinsdag waren we beter en pakken we niks, nu zijn we niet zo goed en winnen we wél. Dat is goed voor het vertrouwen."

Dit soort matchen winnen is heel belangrijk

Bij KV Kortrijk was er enkel reden tot sakkeren: "Ik denk dat er meer in zat. Een gelijkspel? Misschien wel een overwinning", aldus Hannes Van der Bruggen. "We waren de betere ploeg en hadden ook wat kansen, maar het zat er net niet in."

"En aan de overkant slikken we snel twee doelpunten op stilstaande fases. Dat zou misschien niet mogen, maar KV Oostende was ook wel dodelijk efficiënt. De kansen die ze kregen waren door foutjes van ons, echt uitgespeelde kansen waren er niet bij."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.