Zulte Waregem pakt drie gouden punten in de degradatieclash en laat KV Mechelen en Eupen achter

20 januari 2018 22:19

Zulte Waregem is met drie gouden punten aan de haal gegaan Achter de Kazerne. In de degradatiekraker die lange tijd op slot zat, leek een scoreloos gelijkspel in de maak. Tot aanvoerder Davy De fauw dodelijk toesloeg.

Vijf wintertransfers verschenen aan de aftrap. Drie bij de thuisploeg (Mera, Tainmont en Beqiraj), twee bij de bezoekers (Marcq en Tainmont). "Fight for us", stond er op een tifo van de Mechelse aanhang te lezen. De fans wilden dat de spelers het geel-rode shirt waardig verdedigden, maar zagen Essevee de beste start nemen.

Twee keer De Pauw

Nill De Pauw zorgde voor een eerste waarschuwing. De flankaanvaller reageerde sneller dan Colin Coosemans, maar kon de bal vervolgens niet in doel leggen. Nog geen minuut later volgde een nog grotere kans voor De Pauw. Harbaoui stond tot zijn eigen verbazing geen buitenspel. De Tunesiër besloot niet zelf en legde het leer panklaar voor zijn ploegmaat, die de 0-1 vergat binnen te leggen.

Na 11 minuten stak KV de neus een eerste keer aan het venster. Tainmont haalde zijn handelsmerk boven en verstuurde een gemeten voorzet tot bij Beqiraj. De Montenegrijnse international schoot naast, en werd ook afgevlagd voor buitenspel.

Vier maal geel

Verschillende spelers gingen voorop in de strijd, waardoor scheidsrechter Bart Vertenten vier keer zijn gele karton moest bovenhalen. Concreet doelgevaar kregen we in de eerste helft echter niet meer te zien.

Malinwa zette bij de start van de tweede helft een dikke vijf minuten druk naar voren. Sammy Bossut was bij de pinken en kwam twee keer goed tussen. We kregen na rust lange tijd nog minder doelgevaar te zien dan in de eerste periode. De schrik om te verliezen was merkbaar groter dan de wil om te winnen.

De fauw en Harbaoui doen het

Aleksandar Jankovic en en Francky Dury gooiden elk drie verse krachten in de strijd. Coosemans hield aanvankelijk invaller Aaron Leya Iseka van de 0-1. Op de héérlijke inzet van De fauw had de Mechelse goalie geen verhaal.

Harbaoui maakte er in de slotfase nog 0-2 van, waardoor de cruciale zege op zak was. Zulte Waregem (23 punten) loopt zo weg van KV Mechelen (18 punten) en KAS Eupen (16 punten).

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.