Hoogste aantal stewards in vijftien jaar, betonnen muur, helikopter,... Alles om 'Antwerp-Club Brugge: ronde twee' te vermijden

21 januari 2018 12:15

De heenwedstrijd tussen traditieclubs Club Brugge en Antwerp werd helemaal ontsierd door rellen: meerdere gewonden, 120 arrestaties en grote materiële schade was het gevolg. Voor het duel van zondag worden de nodige maatregelen genomen om een tweede ronde te vermijden.

Deze wedstrijd krijgt het hoogste aantal stewards in vijftien jaar, weet Het Nieuwsblad. In totaal zullen er 167 zijn (waaronder 37 Brugse), vijftig meer dan bij andere competitiewedstrijden.

De Antwerpse politie krijgt ook extra hulpmiddelen: de federale politie komt met extra agenten, ook te paard, en met een helikopter. Rond het stadion worden identiteitscontroles uitgevoerd. Als je geen ticket kon bemachtigen, zak je beter niet af naar de Bosuil.

Verder werd er ook een hele week gewerkt aan de infrastructuur. Alle losse elementen op de bouwwerf zijn weggehaald en er staat een tijdelijke betonnen muur om de supporters gescheiden te houden. Ook in het stadion zijn de scheidingswanden verhoogd.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.