Buffalo's hebben geen probleem met Sporting Lokeren in Oost-Vlaamse derby en pakken 21 op 21 in eigen huis

21 januari 2018 21:52

Echt overtuigend of oogstrelend was het niet, maar KAA Gent heeft wel zijn zevende thuisoverwinning op rij zonder al te veel problemen kunnen binnenhalen. En dus blijven de Buffalo's naast Antwerp op de vierde plaats, terwijl Sporting Lokeren blijft hangen.

  • Sporting Lokeren biedt aardig weerwerk tot onfortuinlijke owngoal
  • Gent beter voor de pinnen na de rust
  • Yaremchuk en Chakvetadze zorgen voor eenvoudige thuisoverwinning

AA Gent verloor zijn laatste match van 2017 bij Anderlecht, maar daarvoor had het een erg knappe reeks neergezet onder Yves Vanderhaeghe. Op dat elan wilde het in 2018 verder gaan om een stekje in play-off 1 nog wat steviger in handen te nemen.

De coach posteerde nieuwkomer Anders Christiansen meteen in de basis, al zou hij nog voor de rust met een blessure naar de kant moeten. Sporting Lokeren van zijn kant kon een sprongetje maken in de stand en zich nog wat in veiliger oorden spelen. Dat deed het met Söder in de spits, De Sutter zat opnieuw op de bank - net als nieuwkomer Mendy.

21 op 21 thuis

Wie de voorbije zes thuismatchen van de Buffalo's analyseert, komt tot de conclusie: het is nooit met groot overmacht of een doelpuntenkermis, maar de punten worden wel steevast op karakter binnengehaald. Dat was zo thuis tegen Waasland-Beveren (2-0), Eupen (3-0), Standard (1-0), Moeskroen (3-1), KV Kortrijk (2-1) en Charleroi (1-0).

En ook tegen Sporting Lokeren. Want in een eerste helft die weinig om het lijf had, kwamen de Buffalo's met een afgeweken schot van Yaremchuk op Filipovic na 44 minuten op voorsprong. Met een goed gevoel de kleedkamer in, want tot dan had Peter Maes zijn troepen goed neergezet en vanuit een prima organisatie zelf een paar venijnige prikjes kunnen uitdelen.

Nooit bedreigd

Na de pauze moesten de Waaslanders hun egelstelling meer verlaten om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het waren de Buffalo's die de match naar zich toetrokken. Kubo kreeg een bal pardoes in de voeten gespeeld van Ticinovic, de ingevallen Andrijasevic legde goed achteruit op Yaremchuk en die scoorde deze keer wél helemaal.

Maes probeerde de bakens nog te verzetten en bracht met De Sutter, Hupperts en Benchaib nog flink wat aanvallend geweld in, maar echt flitsen konden ook zij niet. Meer zelfs: Chakvetadze kon op aangeven van de invallende debutant nog sierlijk de 3-0 maken. En zo gaan de Buffalo's door op hun elan en blijven ze naast Antwerp op de vierde plek in de stand.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.