Voor Tony Sergeant blijft Antwerp een speciale herinnering: "Zij gaven me de kans om prof te worden, dat vergeet je niet"

21 januari 2018 14:37

De clash tussen Antwerp en Club Brugge van komend weekend, bracht donderdag herinneringen naar boven bij ex-middenvelder van de Great Old Tony Sergeant. De oudste club van het land blijft in het hart van de 40-jarige ex-voetballer zitten.

Sergeant voetbalde tussen 2000 en 2004 voor Antwerp. "Die vier jaar waren speciaal", vertelt de voetballer op rust bij Voetbalkrant.com. "Antwerp gaf je de kans om prof te worden, dat vergeet je niet zomaar."

"De eerste drie seizoenen waren zeer positief. Het laatste jaar eindigde natuurlijk met een valste noot. Er is toen heel veel gebeurd: trainers kwamen en gingen, blessures stapelden zich op, met de degradatie tot gevolg. Dat was niet onlogisch. We kenden geen basis om op terug te vallen."

Bij Antwerp is alles aanwezig om op termijn Europees voetbal te spelen

Dertien jaar lang vertoefde rood-wit vervolgens in het vagevuur dat tweede klasse is. Tot 2017. "Ik ben blij dat Antwerp terug is", gaat Sergeant verder. "Antwerp is een meerwaarde voor eerste klasse. Het is een ploeg die in staat moet zijn om op termijn Europees voetbal te spelen. Alles is aanwezig om er een topploeg van te maken. Ze zijn op de goeie weg."

Lees HIER nog eens de terugblik van Sergeant op de laatste Antwerp - Club Brugge uit 2003.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.