Vanhaezebrouck strooit met lof: "Ik heb gezien wat ik aan de spelers had gevraagd"

21 januari 2018 20:58

Anderlecht won op het veld van Racing Genk en loopt zo 2 punten in op Club Brugge. Hein Vanhaezebrouck was blij want hij zag op het veld terug wat hij aan zijn spelers had gevraagd.

"Ik ben altijd blij met een overwinning", glunderde de coach van Anderlecht tijdens de persbabbel. "Naar Genk is geen simpele verplaatsing. Genk wil een nieuw elan en had eerder deze week gewonnen tegen KV Oostende."

Anderlecht begon met een prachtige aanval die Gerkens altijd had moeten afronden. "Het minpunt was dat we niet efficiënt genoeg waren. We hadden mogelijkheden in de eerste helft, maar we moesten wachten tot de 44e minuut op dat doelpunt."

Ook in de tweede helft had Anderlecht voldoende kansen om de score uit te diepen. "We kregen het laatste halfuur met 11 tegen 10 veel ruimte en dan moet je die match altijd beslissen met een extra doelpuntje. In het slot zou je nog een tegendoelpunt kunnen pakken."

Afsluiten deed Vanhaezebrouck met een positieve noot. "Ik heb de teamprestatie gezien die ik aan de spelers had gevraagd. Ze hebben geknokt voor elkaar."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.