Acht nieuwkomers in KV Mechelen-Zulte Waregem, met wisselend succes: Harbaoui etaleerde zijn killersinstinct, Mera nog zoekende net als bij Club

22 januari 2018 17:42

Zulte Waregem trok in de degradatieclash tegen KV Mechelen aan het langste eind. In totaal kwamen maar liefst nieuwkomers in actie.

Gérman Mera

De Colombiaan ging in de beginfase enkele stevige duels aan met Hamdi Harbaoui. Daar ligt zijn kracht, want net als bij Club Brugge kwamen zijn inspeelpasses er zelden uit. Kon op de infiltratie van Davy De fauw die de 0-1 maakte weinig doen.

Clément Tainmont

Tainmont verstuurde in de eerste helft een prima voorzet tot bij Fatos Beqiraj. Hij liet op die manier meteen zijn handelsmerk zien. Verder kwam de Franse winger weinig in het stuk voor.

Fatos Beqiraj

De nieuwe diepe spits legde een opgelegde kans in de eerste helft naast, maar stond ook buitenspel. Hoewel de Montenegrijn hard werkte, kon hij vervolgens onvoldoende dreigen. Hij werd halverwege de tweede periode dan ook vervangen.

Damien Marcq

Marcq liet het werk op het middenveld veelal over aan Idrissa Doumbia. De Fransman incasseerde in de eerste helft een stevige trap van Ahmed El Messaoudi, en bleef bijgevolg binnen tijdens de rust.

Hamdi Harbaoui

De aanvaller die overkwam van Anderlecht woog van bij het begin op de Mechelse defensie. Harbaoui slikte in zijn ijver voor rust een gele kaart, en maakte diep in de tweede helft als een volleerde aanvaller de 0-2. Zulte Waregem gaat zijn ervaring nog goed kunnen gebruiken.

Yacouba Sylla

Sylla viel halfweg in voor El Messaoudi. De middenvelder stond sterk op zijn binnen, maar was net als Mera zoekende in de opbouw.

Nicolas Verdier

De terugkeer van Verdier deed het Mechelse publiek merkbaar plezier. De Fransman viel in onder luid applaus, maar kon het tij niet keren.

Fabien Camus

De ex-middenvelder van onder meer Antwerp en KRC Genk viel te laat in voor een beoordeling.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.