Antwerpse politie start onderzoek na spandoek 'Dood aan FCB' van de Antwerp-fans

22 januari 2018 07:36

De supporters van Antwerp hielden zondag voor de topper een vurige corteo. Meer dan duizend fans trokken in groep naar de Bosuill, mét een opvallend spandoek.

Zo'n 1.500 man zorgde met gezangen en bengaals vuurwerk voor een helse sfeer in Deurne-Noord. Vooraan in de corteo werd een spandoek gedragen met als opschrift 'Dood aan FCB'.

Naar die boodschap start de politie nu een onderzoek. "Op dat moment zelf hebben we niet ingegrepen vanwege het veiligheidsrisico", zegt Wouter Bruyns van de lokale Antwerpse politie bij Het Nieuwsblad. "Dat zou de toon verkeerd zetten voor de rest van de dag. We hebben vaststellingen gedaan en de kans bestaat dat we ook de gemaskerde personen kunnen identificeren. We zullen zien welk gevolg eraan wordt gegeven."

Verder verliep de clash in een goeie sfeer. "Alles is rustig gebleven. Daar zijn we zeer blij om”, zegt woordvoerder van de Antwerpse lokale politie Wouter Bruyns. “Er waren drie bestuurlijke aanhoudingen, voor lastig gedrag. Dat aantal is zeer laag voor deze risicomatch. Er was ruim ontplooid. We hebben alles steeds goed kunnen monitoren."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.