Jonge aanwinst maakt indruk bij AA Gent, miljoenenboden dan toch niet onlogisch? "Gaan nog mooie dingen van hem zien"

22 januari 2018 11:44

AA Gent pakt ook thuis tegen Sporting Lokeren de drie punten en blijft zo volop meedoen in de top-6. Met dank aan Giorgi Chakvetadze en Roman Yaremchuk. Al die aandacht van topploegen in Chakvetadze was dan toch niet uit de lucht gegrepen.

56 speelminuten kreeg Giorgie Chakvetadze dit seizoen al bij KAA Gent. Tegen KV Oostende zat hij op speeldag 7 op de bank, twee weken later mocht hij acht minuutjes invallen op Club Brugge. Zolang was het geleden dat hij nog eens niet in de tribunes zat.

Met 'dank aan' de blessure van Moses Simon én het uitvallen van Brecht Dejaegere bij de rust kreeg de Georgiër zijn kans. En hij zou het vertrouwen niet beschamen. In het eerste doelpunt had hij een flinke voet, met de 3-0 zette hij zelf het orgelpunt.

Een bedeesde jongen ook, die winger. Beter in met de voetjes spreken dan maar, al is het vertrouwen er en hoopt de Georgiër ook de komende weken en maanden nog op speelminuten. Met een doelpunt en een halve assist op 56 minuten is hij alvast enorm doeltreffend. En de manier waarop hij scoorde: knap.

Tottenham en Bayern München zijn maar twee van de vele geïnteresseerde clubs in de groeibriljant. Zij wilden of willen tot zes miljoen euro betalen voor de winger. En wie hem zag spelen tegen Sporting Lokeren, weet misschien wel dat die prijs niet overdreven hoeft te zijn.

Op training laat hij de nodige indruk na op ons

Chakvetadze is pas 18 jaar jong en heeft nog een ferme groeimarge. "We gaan nog mooie dingen van hem zien", kirde Yves Vanderhaeghe van plezier. "Hij speelde een prima partij en heeft uiteraard het nodige talent."

"Absoluut geen moeilijke jongen", is ook Birger Verstraete vol lof over de Georgiër. "Er zijn natuurlijk nog werkpunten aan in verdedigend opzicht. Maar aan de bal maakte hij ook op training al de nodige indruk op ons."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.