Straffe taal van Gumienny over de invloed van Club Brugge op de arbitrage: "Als een ref een beslissing neemt die hen niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten"

22 januari 2018 08:12

Antwerp gaf zondag een 2-0-voorsprong uit handen tegen Club Brugge (2-2), maar baalde nog meer toen bleek dat de gelijkmaker er kwam na centimeters buitenspel. Op de Bosuil was echter geen videoref aanwezig.

Het doelpunt bleef bijgevolg staan, waardoor blauw-zwart in extremis aan de nederlaag ontsnapte. Antwerp van zijn kant verloor twee dure punten in de strijd om play-off 1.

"Bij Antwerp zullen ze gevloekt hebben, want Ruud Vormer maakte de gelijkmaker in de slotfase wel degelijk vanuit buitenspelpositie", analyseert Serge Gumienny in zijn wekelijkse analyse in Het Belang van Limburg de fase. "Akkoord, het was nipt en moeilijk te beoordelen, maar het was een fout, die met de videoref alweer vermeden had kunnen worden."

Onbewust veel invloed

"Vooral voor Antwerp was dit een cruciale fase, want ze kan bepalend zijn voor het al dan niet halen van play-off 1. De mensen zullen weer zeggen dat Club bevoordeeld werd omdat het een grote club is. Zoiets gebeurt niet bewust, maar onbewust heeft Club Brugge veel invloed op de arbitrage", stelt de voormalige arbiter.

"Als een ref een beslissing neemt die Brugge niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten. Ik heb het zelf meegemaakt als ref. Zoiets kan natuurlijk niet. Als de aanstelling van de refs niet onafhankelijk gebeurt, blijven dit soort zaken terugkomen."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.