Onze mening: Reviewcommissie heeft opnieuw werk, onder meer met Genk - Anderlecht (en er zijn nog gevalletjes)

22 januari 2018 12:01

De Reviewcommissie komt ook dit seizoen samen, deze maandag meer dan waarschijnlijk om speeldag 22 van de Jupiler Pro League onder de loep te nemen. Wij zagen alvast een aantal fases die onderzocht kunnen worden.

Elke week gaan we op zoek naar fases die door de Reviewcommissie konden worden bekeken. Die vergelijken we dan steeds met wat de Reviewcommissie uit zijn hoed tovert. Dit weekend gebeurde er weer heel wat.

Spelers die hun tweede geel hadden verdiend? Fouten die gebeurden bij een match waar een videoref was? Voor de volledigheid: zoiets kan door de Reviewcommissie niet (meer) worden opgeroepen, het gaat enkel over fouten die rechtstreeks rood verdienden bij een match zonder videoref.

Sven Kums

En dat die videoref afwezig was in Genk - Anderlecht zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben voor Sven Kums, die met een elleboog de lip van Ruslan Malinovskyi deed kloven. Enig 'voordeel' voor Kums is dat hij geel kreeg in die fase en dat dus de hele commissie unaniem moet zijn om hem op te roepen. Mogelijk kan dat de redding zijn voor de middenvelder van Anderlecht.

El Messaoudi & Cocalic

Een redding die we ook voor twee spelers van KV Mechelen mogelijk kunnen inroepen. El Messaoudi kreeg geel voor veel te laat inkomen op Marcq. Cocalic kreeg geel voor een fout op Kaya dat meer had kunnen verdienen. Benieuwd of de Reviewcommissie daar iets mee doet.

Zinho Gano

Ook Zinho Gano kwam in een duel met zijn hand/elleboog in het gezicht van een Kortrijkverdediger, die fluks tegen de grond ging. Hij kreeg geen kaart, maar of er veel aan de hand was is op beelden niet meteen duidelijk te zien. Voer voor interpretatie, met beelden uit diverse hoeken is er mogelijk vlug soelaas.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.