Vandenbempt is hard voor Antwerp-voorzitter Gheysens: "Het is een triest spektakel, een wraakactie tegen Verhaeghe"

22 januari 2018 10:47

Paul Gheysens diende op de laatste dag dat het kon een klacht in tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), waardoor de bouw van een nieuwe Brugse voetbaltempel vertraging opliep. De beslissing van de sterke man van Antwerp zette kwaad bloed bij onder meer Bart Verhaeghe en Marc Coucke

Het oorlogje tussen de de clubvoorzitters werd zondag al druk becommentarieerd. Ook Peter Vandenbempt gaat er in zijn maandagse analyse op Sporza dieper op in. "Het is een triest spektakel, met het Belgische voetbal als grote verliezer", vindt de commentator.

"Ze mogen zeggen wat ze willen, maar dit is niets minder dan een wraakactie van Ghelamco. Want Verhaeghe is altijd een openlijke tegenstander van het Eurostadion geweest, dat Gheysens wou bouwen in Brussel."

Boycotten van een tegenstander

"Bij Ghelamco zijn ze er ook 100% zeker van dat Verhaeghe het verzet in Brussel via zijn politieke vriendjes heeft georkestreerd. Nu lappen ze hem gewoon hetzelfde. Gheysens heeft er geen enkel belang bij om die ontwikkeling in Brugge tegen te houden, behalve het boycotten van een tegenstander. Dat vind ik intriest. Gevraagd naar een motivatie van voor zijn klacht kwam hij ook niet verder dan "niets speciaals". (Lees er HIER meer over)

"Het ontvangst van het Antwerp-bestuur op de Bosuil was allesbehalve hartelijk. Het bestuur van Club werd op de Bosuil ook weggestoken in een loge en werd niet ontvangen door gastheer Gheysens. Allemaal weinig fraai."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.