Voorzitter verklaart waarom KV Mechelen dit seizoen een degradatiekandidaat is

23 januari 2018 09:28

KV Mechelen heeft nog acht wedstrijden om Eupen achter zich te houden en de degradatie te vermijden. Maar hoe is het zo ver kunnen komen? Voorzitter Johan Timmermans geeft enkele redenen...

KV Mechelen staat voor enkele heel belangrijke wedstrijden. Net als in de zomer kwamen er deze winter heel wat nieuwe spelers. "We hebben ons inderdaad nog nooit zó versterkt tijdens de zomer. Met spelers van wie we dachten dat ze een grote meerwaarde zouden zijn voor de ploeg", klinkt het in HLN.

"Maar we kenden een moeilijke voorbereiding - vooral door een aantal geblesseerden - en dat heeft gewogen op onze competitiestart. Het kantelmoment was de thuisnederlaag tegen Antwerp. Sindsdien is het nooit meer goedgekomen."

Nooit rustig

Maar er zijn nog oorzaken. "Het is nooit rustig geweest dit seizoen", zucht Timmermans. "Door een opeenstapeling van wat negatieve factoren zijn we zo ver weggegleden. (somt op) Er was het trainersontslag - Ferrera had de trein óók niet op de rails gekregen - , de aanstelling van een nieuwe coach, de slechte resultaten, de stadionperikelen en dan nog eens een drukke wintermercato. En bovendien was er de omvorming tot een nv waardoor er nieuwe mensen kwamen binnen de club. Die nieuwe mensen hebben andere ideëen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.