Scheidsrechtersbaas Verbist reageert op beschuldigingen ex-ref Gumienny na 'buitenspelgoal' Club Brugge

23 januari 2018 16:45

Johan Verbist deed maandag wel heel straffe uitspraken in HBvL. De voormalige Belgische scheidsrechter liet - in niet mis te verstane bewoordingen - uitschijnen dat Club Brugge invloed heeft op het Scheidsrechtersoffice.

Het ging daarbij over de buitspelgoal van Ruud Vormer: "De mensen zullen weer zeggen dat Club bevoordeeld werd omdat het een grote club is. Zoiets gebeurt niet bewust, maar onbewust heeft Club Brugge veel invloed op de arbitrage", aldus Gumienny.

"Als een ref een beslissing neemt die Brugge niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten. Ik heb het zelf meegemaakt als ref. Zoiets kan natuurlijk niet. Als de aanstelling van de refs niet onafhankelijk gebeurt, blijven dit soort zaken terugkomen."

Reactie Verbist

Johan Verbist, de scheidsrechtersbaas, reageert nu kort, maar duidelijk: "Naar aanleiding van enkele persartikels gisteren wil het Referee Office benadrukken dat zij, ondanks hetgeen er gezegd wordt, volledig onafhankelijk werkt en dat er bij de aanduidingen van de scheidsrechters geen enkele beïnvloeding is van eender welke club."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.