Ploegmaats staan versteld van Morioka: "Het ziet er misschien simpel uit, maar dat is het zeker niet"

23 januari 2018 15:18

Is Ryota Morioka niet gewoon te goed voor de Belgische competitie? De Japanse middenvelder doet Waasland-Beveren week op week soepel draaien. Zijn eigen ploegmaats staan er bij momenten met open mond naar te turen.

In zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League zit Morioka al aan zeven goals en tien assists. Linksback Erdin Demir ziet het graag gebeuren. "Fantastisch om met zo iemand samen te spelen. Met zo'n type speler in de ploeg kan ik constant aanvallen via de flank, wetende dat die bal komt én goed komt."

Aleksandar Boljevic, die na 15 minuten scoorde op assist van Morioka, dacht er net zo over. "In de vrije ruimte lopen is genoeg, want je weet automatisch dat hij die bal perfect aflevert."

Zo'n inzicht en aanspeelbaarheid

De doorbraak in België kwam er onder Philippe Clement, maar nu is het aan Sven Vermant om Morioka onder zijn hoede te nemen. "Het ziet er misschien simpel uit, wat hij allemaal doet, maar dat is het zeker niet", verzekert de nieuwe coach.

"Hij is altijd positief ingesteld, een echte professional. Daar kan je als coach alleen maar tevreden mee zijn. Ik ben heel blij om iemand met zo’n inzicht en aanspeelbaarheid in m’n team te hebben."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ STVV \\ SK Beveren
 
 
Reacties.