Clement loodst Genk stevig in top zes, maar: "Ik ben 10 keer gestorven"

23 februari 2018 23:38

Philippe Clement lijkt Racing Genk net op het juiste moment op de rails te krijgen. De Smurfen pakten vrijdagavond een belangrijke zege tegen Antwerp en staan zo weer wat steviger in de top zes.

"We hebben een heel goede eerste helft gespeeld", begon Clement na afloop van de partij. "We waren 45 minuten lang baas." Veel hangt samen met het tactisch plannetje van de coach. "We hadden hard gewerkt op training op de korte dekking van Antwerp. Daar heb ik veel dingen van terug gezien op het veld."

Genk mocht na 37 minuten tegen 10 man voetballen, maar dat liep lange tijd stroef. "We wilden de tweede helft op dezelfde manier aanvatten, maar het bleek moeilijker op het veld. Ik ben 10 keer gestorven in die eerste 20 minuten van de tweede helft omdat ons spel niet goed genoeg was. Er was te weinig beweging zonder bal, het ging te traag."

Doelsaldo

Toch eindigde de partij op een ruime 4-0 overwinning. "Misschien wordt het doelsaldo nog belangrijk", knipoogt de coach. "Laat ons maar focussen op onze 70 goede minuten. We hebben het anders aangepakt dan vorige week tegen Club Brugge."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KRC Genk
 
 
Reacties.