Mechelen-trainer Van Wijk voor superzaterdag: "Charleroi laat je een hele match in de waan" en "Eupen? Alles valt en staat met het resultaat van 18u"

23 februari 2018 14:57

Een nieuwe speeldag, een nieuwe sleutelmatch voor Mechelen. Dennis Van Wijk verscheen rustig op zijn persconferentie en had heel wat te zeggen.

Zaterdag komt Charleroi op bezoek. "Ze zitten net als ons met geschorsten. Dat lijkt een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn. De vervangers zullen namelijk enorm gemotiveerd zijn. Grange zal waarschijnlijk spelen en met zijn supertraptechniek kan hij er zomaar drie in de winkelhaak trappen. Ze zullen de afwezigen wel opvangen", is Van Wijk op zijn hoede, net als voor de tactische plannetjes van Mazzu.

"Ik heb het in mijn voorbereiding daarnet nog meerdere keren gezegd: Charleroi laat je in de waan dat je beter bent en na 90 minuten staat er 0-2 op het scorebord. Dat doen ze altijd. Mazzu kan de zwaktes van de tegenstander zó goed afstraffen", zegt hij.

Als je niet wint, leg je je lot weer in de handen van Eupen

En meteen na affluiten van die match begint in de Oostkantons Eupen-Lokeren. "Als jullie (de journalisten, red.) me niet te lang bezighouden, ga ik snel voor de tv zitten", lacht Van Wijk. "Of het een voordeel is dat ze na ons spelen? Als we verliezen is het een nadeel, als we winnen is het een enorm voordeel. Alles valt en staat met het resultaat van 18u."

Het zou erg raar zijn als Peter Maes niet wil winnen van Eupen, hij heeft hier in Mechelen z'n naam gemaakt

Aangezien Lokeren zich op de Kehrweg kan verzekeren van behoud, zal Peter Maes met zijn sterkste elf vol voor de zege gaan. "Ja, daar ga je toch altijd voor? Zelfs als ik een spelletje kaart, dan wil ik ook winnen. Daarbij zou het erg raar als Peter niet wilt winnen, want hij hier z'n naam gemaakt", vindt de Mechelen-trainer nog van de voormalige trainer van Malinwa.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.