Leko ziet Clubspeler zeker in aanmerking komen voor Rode Duivels: "Dit is een concrete kandidatuur"

23 februari 2018 16:03

Club Brugge staat ondanks een mindere periode nog steeds ruim aan kop van de Jupiler Pro League. Het is dan ook geen verrassing dat enkele spelers genoemd worden bij de Rode Duivels. Één van hen maakte een wel erg opmerkelijke evolutie door.

Anthony Limbombe verbaast week na week vriend en vijand als aanvallende linkervleugelverdediger. Leko is onder de indruk. "Limbombe was in juli en augustus nog een 'normale' speler die hard moest werken voor zijn plaats. Met zijn prestaties en rendement heeft hij getoond dat hij die moeilijke positie nu echt onder de knie heeft."

Hij kan een alternatief zijn voor iemand als Yannick Carrasco bij de Rode Duivels. "Als dat gebeurt is dat een enorm compliment voor iedereen binnen de club. Hij toont goeie dingen. Dit is een concrete kandidatuur voor de Rode Duivels."

We hebben de beste Limbombe nog niet gezien -Ivan Leko

Volgens Leko zit er nog meer in de tank. "We hebben nog niet de beste Limbombe gezien. Ik zie nog marge qua stabiliteit en hij moet constanter worden. Niet alleen flitsen."

Leko ziet wel meer spelers die dit seizoen stappen gezet hebben. "De meeste progressie? Dan kijk ik naar Dion Cools, maar ook Brandon Mechele, Wesley, Limbombe, én Hans Vanaken. Wat ik van hem zag de laatste weken was fantastisch. Diaby is ook terug na een iets minder jaar. Als coach moet je altijd je spelers tien, vijftien procent beter kunnen maken."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.