Vanhaezebrouck reageert geprikkeld op commentaar over 'Chinese nummertjes': "Niemand zag zoveel beloftenmatchen als ik"

23 februari 2018 13:56

Hein Vanhaezebrouck is op zijn persbabbel van vrijdag nog eens teruggekomen op de kritiek die Marc Degryse uitte in Extra Time. Die vond dat dat de Anderlecht-trainer onrespectvol met zijn spelers omging.

Op zijn persbabbel daags voor de wedstrijd in Sint-Truiden somde Vanhaezebrouck de nummers op van de nog onbekende jonkies die in de selectie zaten. "Het leek alsof hij nummertjes bij de Chinees bestelde. Op deze manier spreek je niet over je spelers", zei Degryse daarover. (Dat leest u HIER)

Nadat Vanhaezebrouck eerder al eens inging tegen de analisten, deed hij dat nu opnieuw. "Ik hoor dat de manier waarop ik over de jongens sprak 'schandalig' was, maar jullie begrepen wat ik bedoelde", aldus de Anderlecht-trainer die zich tot de aanwezige persmeute richtte.

Bepaalde analisten vinden altijd wel iemand anders om op te schieten

"Als ik namen had genoemd, wist niemand over wie ik het had. Niemand zag zoveel beloftenmatchen als ik. Niemand haalde er zoveel bij de A-kern en niemand liet er zoveel meedoen. De commentaren mogen dan komen van eender wie, maar dáár wil ik op reageren."

"Politici mag je niet over dezelfde kam scheren. Dat doe ik ook niet met de analisten", aldus Vanhaezebrouck. "Sommigen doen hun werk goed en kijken dieper, maar dat geldt niet voor iedereen. Eens het beter gaat, vinden ze iemand anders om op te schieten."

Diederik Geypen - Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.