Ex-premier en notoire Standardfan legt er zich al bij neer: "Club steekt er met kop en schouders bovenuit en zal comfortabel kampioen spelen"

24 februari 2018 19:22

Ook bekende politici houden van voetbal en van Yves Leterme is het algemeen geweten dat hij een vurige fan is van Standard. Maar de ex-premier van België geeft ruiterlijk toe dat zijn Rouches dit seizoen niet kunnen tippen aan Club Brugge, dat volgens hem haast niet meer naast de titel kan grijpen.

“De mannen van Ivan Leko blijven goed spelen en creëren veel kansen. Het is geen ploeg die in de problemen zit en ik zou niet van een terugval spreken. Binnen de Belgische competitie zijn ze aan een indrukwekkend seizoen bezig. Het is alleen jammer dat het Europees niet lukte. We hebben dringend een Belgische club nodig die tot de kwartfinales meedraait in de Europa League. Hopelijk kan Club daar volgend seizoen voor zorgen", aldus de CD&V-politicus.

Europese rol van betekenis

Yves Leterme ziet blauw-zwart dan ook met de vingers in de neus de titel pakken: "Club steekt er met kop en schouders bovenuit en zal comfortabel kampioen spelen. Ik hoop dat ze hierop verder kunnen bouwen en de komende seizoenen ook op het Europese toneel een rol van betekenis kunnen spelen." En als Standard de beker pakt, is de ex-premier helemaal een gelukkig man.

Maar Leterme, die ook nog actief is bij de UEFA, heeft nog een wens: "En KV Kortrijk in play-off 1. Als dat lukt, was het een fantastisch seizoen." Geen toeval die uitspraak want zijn zoon Matthias vervult bij 'De Kerels' van Glen De Boeck een prominente bestuursrol, die van algemeen manager.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.