Gaan de deuren van 't Kiel open nu maar 1.400 fans naar Brugge kunnen? "Dat deden onze vrienden uit Deurne-Noord toch ook?"

24 februari 2018 16:01

Voor de return van de promotiefinale in het Jan Breydelstadion krijgen de supporters van Beerschot Wilrijk slechts 1.400 tickets. U raadt het al: de vraag overstijgt het aanbod, want élke fan van de Antwerpse traditieclub wil een eventuele promotie live meemaken.

Het Jan Breydelstadion biedt plaats aan 29.062 toeschouwers. Cercle zal kunnen rekenen op een aanhang van ruim 10.000 man sterk. De Mannekes nemen 1.400 fans mee.

"Uiteraard is het jammer dat we niet meer tickets dan 1.400 kregen", vertelt ondervoorzitter van de supportersfederatie Frank Van Lee aan Voetbalkrant.com. "Maar dit is nu eenmaal een risicomatch, en dus gelden er ook extra veiligheidsvoorschriften."

Mijn gsm stond de laatste dagen niet stil - Frank van Lee

Van Lee wordt overstelpt met vragen van supporters die de trip naar Brugge willen meemaken. "Mijn gsm stond de laatste dagen niet stil", gaat Van Lee verder. "Voor de fans is dit natuurlijk geen pretje, want iedereen wil mee. Wij als federatie verdelen de tickets onder clubs, en passen als verdeelsleutel de busverplaatsingen van dit seizoen toe."

Voor de supporters die achterblijven op het Kiel denkt men eraan om, afhankelijk van de uitslag in de heenmatch, een groot scherm te plaatsen in het Olympisch Stadion.

"Dat hebben onze vrienden uit Deurne-Noord toch ook gedaan?", verwijst Van Lee naar de promotiefinale van Antwerp. "Zij stelden hun stadion open voor het publiek, wat een groot succes was. Ik veronderstel dat dit bij ons niet anders zal zijn."

Diederik Geypen

2e klasse \\ Lierse SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.