Clasie biedt oplossingen aan voor mindere periode: "We moeten de tegenstander de bal eens geven"

24 februari 2018 08:15

Ivan Leko heeft een boon voor Jordy Clasie. Ondanks dat Marvelous Nakamba een sterk seizoensbegin speelde, kiest hij tegenwoordig consequent voor de Nederlandse middenvelder. Een betere voetballer, maar de kritiek is dat het evenwicht wat zoek is. Clasie reikt echter zelf oplossingen aan.

Clasie pleit ervoor dat Brugge de bal ook eens aan de tegenstander moet laten. "We mogen de identiteit van de ploeg niet veranderen. Dus laat ons maar druk zetten van bij de aftrap", zegt hij in HLN.

"Maar ik pleit er wél voor om fases in een wedstrijd te herkennen waarin we beter effe compact bij elkaar blijven staan, drie, vier minuutjes, zonder dat we de bal moéten hebben. Effe ademhalen. Ik snap dat we een dominante ploeg willen zijn, ik wil dat ook, maar je kúnt niet negentig minuten vol racen, of je maakt jezelf kapot."

In blok

En daarom houdt Leko ook zo van Clasie: hij denkt mee. "Het gebeurt dat de tegenstander onder onze druk uitkomt. Dan kun je beter in blok staan - ik vraag niet om in te zakken, hé - en wachten op het moment dat je weer naar voren kunt. De trainer houdt van risico's in ons spel, net als ik, maar de ploeg moet de momenten leren herkennen waarin we beter de tegenstander gek laten doen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.