Coucke verandert geweer van schouder: "Tot nu 100 procent voor Oostende, nul voor Anderlecht"

24 februari 2018 22:47

Marc Coucke heeft afscheid genomen en zijn (ex-)spelers gunden hem in stijl te vertrekken. Zijn laatste woorden als Oostende-voorzitter waren ook in zijn geheel eigen stijl: "Ik ga nu iets drinken en het zal geen spuitwater zijn."

Het werd een emotionele avond. "Emotioneler dan ik dacht. Ik heb graag alles onder controle en daarom beeld ik me vooraf alles in wat er kan gebeuren. Maar toch was ik hier niet op voorzien. Ik ben blij dat ik in schoonheid afscheid heb kunnen nemen. Het was een heel speciale match."

Ik ga dit missen, maar ik moet geen medelijden zoeken

En Coucke verandert nu dus van mantel. "Ik heb gezegd dat ik me tot vandaag middernacht 100 procent zou geven voor Oostende en nul procent voor Anderlecht. Om middernacht wordt dat nu omgedraaid. En er wacht me heel veel werk. Maar ik heb hier tot het laatste moment alles gegeven."

Maar Oostende laat hij in fierheid achter. "Ik ga dit missen, maar ik moet geen medelijden zoeken. Ik heb het zelf gezocht. Ik had de coach gezegd dat het belangrijk voor me was om met winst te vertrekken. Om twee redenen: om mooi afscheid te nemen en om te tonen welk potentieel er hier zit. Deze club had eigenlijk in play-off 1 moeten zitten, maar daarvoor is er te veel gebeurd dit seizoen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ STVV \\ KV Oostende
 
 
Reacties.