Mulder haalt uit: "Ik raad Koning Filip en zijn Mathilde af om naar de Bekerfinale te komen"

17 maart 2018 10:31

De omstandigheden zullen voor de Bekerfinale van vanavond niet ideaal zijn. Dat is duidelijk, maar ook het stadion kan Jan Mulder allerminst bekoren.

"Gaan koning Filip van België en zijn gade Mathilde d'Udekem d'Acoz ook naar KRC Genk-Royal Standard de Liège? Ik raad het hen af", aldus Mulder in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Het Koning Boudewijnstadion is immers redelijk aftands. "Aan de muur van de uitgewoonde spelonk is een radio met golflengtes uit de jaren veertig bevestigd. Leningrad, Luxemburg, Europe, Strasbourg, Monte Carlo, Beromunster. Het is me niet duidelijk of het toestel daar museaal hangt als relikwie uit een rijk verleden of dat er contact met de buitenwereld wordt gezocht; 't is hier namelijk tamelijk eng."

Vogelpoep

"In de tunnel ontbreekt een baksteen in de muur. Door het gat vliegt een vogel voorbij. Schijt ondertussen vrolijk in het rond. Mijn vrouwelijke regisseur, nog nooit in een voetbalstadion geweest, is verbijsterd: 'Wat is dit allemaal oud.' Voor een bepaalde opname moeten we de tribune op. Alle stoeltjes zijn bedekt met vogelpoep. Ik probeer een zitvlak te reinigen."

"Wrijf en poets me een ongeluk en het helpt niet. Wij dienen begrip te hebben voor directie en personeel van dit stadion, mensen die de tent niet meer acceptabel aan het publiek kunnen aanbieden."

"We stijgen hoger. De laag uitwerpselen wordt dikker en de geur doordringend. Wadend door monsterlijke hoeveelheden bereiken we de tweede ring. Een oranje zeil dat de zitplaatsen aldaar moet beschermen, buigt vervaarlijk door onder nieuwe hoeveelheden vogelpuree."

Sander De Graeve

Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.