Vanavond in de bekerfinale tegen Standard, maar... "Ik kon bij de grootste clubs ter wereld tekenen: Arsenal, Real Madrid... Zidane kwam voor mij naar Sclessin"

17 maart 2018 13:00

In de bekerfinale van zaterdagavond zullen veel ogen gericht zijn op Mehdi Carcela. De Rouches rekenen op de teruggekeerde winger om KRC Genk over de knie te leggen.

Na passages in het buitenland (Anzji, Benfica, Granada en Olympiakos) keerde de 28-jarige Carcela deze winter voor de twee keer terug naar Sclessin. De vleugelaanvaller groeide in enkele weken tijd uit tot een sleutelfiguur.

Carcela leek gemaakt voor een langdurige carrière in het buitenland, maar die kwam er niet. Toch is de Belgische Marokkaan tevreden over zijn afgelegde parcours. "Je mag niet vergeten dat de dokters na mijn ongeluk (voormalig Genkenaar Chris Mavinga raakte in de titelmatch in 2011 Carcela vol in het aangezicht, red.) vreesden dat ik nooit meer zou kunnen voetballen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik keek naar mezelf op Youtube om opnieuw vertrouwen te krijgen"

"Ik kampte met geheugenverlies. Op een bepaald moment was ik echt vergeten hoe ik voetbalde. Ik keek naar mezelf op Youtube om opnieuw vertrouwen te krijgen, om mezelf dingen weer aan te leren. Ik moest mezelf eraan herinneren hoe ik speelde."

Zonder die horrorblessure zag de loopbaan van Carcela er wellicht anders uit. "Ik kon bij de grootste clubs ter wereld tekenen. Arsenal, Real Madrid... Zidane kwam zelfs naar Luik om te praten met Luciano D'Onofrio. Het was in 2011, vlak voor de play-offs. Je weet niet wat zeggen als je dat hoort. Hij kwam voor mij, hé. Het is één van de enige dingen van vóór mijn ongeluk die ik me nog herinner. Zoiets vergeet je niet."

Bart Vandenbussche

La Liga \\ Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard \\ Real Madrid \\ Girona FC
 
 
Reacties.