Een slechte bekerfinale? Sa Pinto reageert gevat

18 maart 2018 14:49

Het was me wat die persconferentie van Ricardo Sa Pinto na de bekerwinst. Eén was staat echter als een paal boven water: voor de neutrale supporter viel er niet veel voetbalvreugde te rapen.

"Het was geen mooie wedstrijd", gaf ook de winnende coach toe. "Er was te weinig kwaliteit, het was amper mogelijk om 3 goede passen na elkaar te geven. Philippe Clement wees hiervoor met de vinger naar Standard. Dat kan je hier nalezen.

De coach van de Rouches legt uit waarom het geen hoogstaande finale werd. "De eerste helft was voor Genk en hadden wij het moeilijk. Er waren heel wat omstandigheden die het niet makkelijk maakten zoals de koude, de staat van het veld en een goede tegenstander."

Toch overheerste bij de Portugees -uiteraard- de euforie en benoemt hij de elementen die de finale toch boeiend maakten. "Het was een grote finale met veel duels en veel emotie. Het is fantastisch om die met de ganse familie van Standard te winnen. Wij verdienen het ook."

Wat Standard naar de overwinning heeft geleid? "Soms moet je slimmer zijn dan de tegenstander: minder fouten maken en efficiënter zijn. Dat is ons gelukt. Wij hebben niet zo veel kansen gecreëerd, maar Genk ook niet."

Robby Morren

Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.