Genk-spelers hekelen lakse optreden van Lardot: "Vreemd dat hij niet sneller ingreep" en "95% zeker dat het rood was"

18 maart 2018 08:01

Scheidsrechter Jonathan Lardot was na de verloren bekerfinale de gebeten hond bij de Genk-spelers. De Limburgers vonden dat de arbiter te laks optrad tegen het spelbederf van de Rouches.

"Al in de eerste helft was Standard bezig met tijd rekken", vond Ruslan Malinovskyi. "Telkens wanneer een speler tegen de grond ging, duurde het minuten vooraleer het spel weer doorging. Vreemd dat de scheidsrechter hier niet sneller iets aan deed."

Lardot had Christian Luyindama in de verlengingen van het veld kunnen sturen, nadat hij met zijn studs op de voet van Ibrahima Seck ging staan. De Congolese rots in de branding mocht met een gele kaart de match volmaken.

"Als de videoref roept, wil dat toch zeggen dat er iets ernstigs is?

"Als de videoref vraagt om de beelden te komen bekijken, wil dat toch zeggen dat er iets ernstigs is", pikte Leandro Trossard in. "Ik was er 95 procent zeker van dat hij een rode kaart zou geven. Ook al zou dat het verdere wedstrijdverloop misschien niet meer beïnvloed hebben."

"De best voetballende ploeg bleef met lege handen achter", concludeerde Dieumerci Ndongala die zijn ex-ploeg in de ogen keek. "Uit een halve kans wist Standard te scoren. Dat maakte vandaag (gisteren, red.) het verschil. We moeten nu onze mentale sterkte toen richting play-off 1. Want we hebben nog veel te winnen."

Diederik Geypen

Beker van België \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.