Vanderhaeghe wil verder met AA Gent, maar... "Ik ga niet iedere dag aan de arm van de voorzitter hangen en vragen 'mag ik alstublieft blijven'"

18 maart 2018 09:44

Van de veertiende naar de vierde plaats: AA Gent mag gerust spreken van een succesvolle trainerswissel. Onder Yves Vanderhaeghe maken de Buffalo's zelfs een uitstekende kans op Europees voetbal en daar wil hij natuurlijk bij zijn.

"Ik voel me goed bij Gent, het is een club die strookt met mijn ambitie. Ik weet dat een trainer voorzichtig moet zijn en dat het snel kan keren, maar het is mijn uitdaging om langer bij een topclub als Gent te blijven", vertelt Yves Vanderhaeghe in Het Laatste Nieuws. Zijn huidige contract loopt tot 2019.

De onderhandelingen moeten wel op een gepaste manier gebeuren. "Ik ga niet iedere dag aan de arm van de voorzitter hangen en vragen 'mag ik alstublieft blijven'", aldus Vanderhaeghe. "Neen, ik probeer met mijn staf kwaliteit en resultaten te brengen en spelers beter te maken. De voorzitter heeft me al laten verstaan dat we wel eens gaan spreken, maar ik moet dat toch niet forceren?"

Europees voetbal

Nu PO1 verzekert is, mikt Gent op een kans voor eerherstel in Europa. "De derde plaats zou fantastisch zijn, na het parkoers dat wij afgelegd hebben. Ik ga het maar geslaagd vinden als we Europees spelen, daar raak je de winnaar in mij. Ik kan niet tegen mijn verlies", besluit Vanderhaeghe.

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Europa League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.