Anthony Limbombe spreekt voor het eerst als Rode Duivel: "Het systeem van Club Brugge heeft me geholpen bij deze selectie"

19 maart 2018 17:26

Met Anthony Limbombe streek maandag een nieuwe Rode Duivel neer in Tubeke. De winger van Club Brugge liet een zelfzekere indruk achter. "Ik had deze kans na het sterke seizoen wel verwacht", vertelde de nieuwkomer.

"Wat ben ik blij om hier te zijn", opende de 24-jarige Limbombe op zijn persbabbel. "Het was een droom om ooit tussen jongens als Hazard en de Bruyne te lopen. Ik wachtte vrijdag met spanning de selectie van de bondscoach af."

Ik had in de zomer een goed gesprek met Mannaert en Verhaeghe

Begin dit seizoen was de vleugelspeler niet zeker van zijn basisplaats bij blauw-zwart. "Zo zie je maar hoe snel het kan gaan in voetbal. De trainer (Ivan Leko, red.) rekende op andere spelers, maar daarna had ik een goed gesprek met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Zij deden een inspanning voor mij."

"Maar ik heb deze kans ook te danken aan mezelf, aan de coach en het seizoen dat we draaien met Club Brugge. Dat ik bij mijn club in een 3-5-2-formatie speel, heeft me zeker geholpen."

Spelen tegen Saoedi-Arabië?

Limbombe krijgt nu de kans om zich te meten met de absolute top. "Of ik op speelkansen reken tegen Saoedi-Arabië? Ik wil me eerst op training laten zien. De coach weet wat ik kan, al zal de intensiteit hier wel een stuk hoger liggen dan bij Club. Ik ga de andere internationals goed observeren."

Diederik Geypen

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.